Com va néixer el projecte de Festassa?
El projecte de festassa que arriba ara a la 5ª edició és la continuació d’un concert que organitzaven el cau i l’esplai de sagrada familia. Es va veure la necessitat de tenir una festa jove pròpia I s’hi van sumar més col·lectius; d’aquesta suma tant de persones per a preparar els actes I d’intercanvi d’idees I sensibilitats en van resultar més activitats que els concerts, arribant a fer activitats infantils I juvenils, torneig de futbol. Sopar popular.
I actualment, quin és l'objectiu de la Festassa?
Actualment, I donat que el projecte de Festassa cada cop està més assentat el que intentem és sumar gent que vulgui participar-hi, mes o menys som la mateixa gent que vem començar I hi ha poques noves incorporacions I creiem que això és bàsic perque es segueixin reinventant les nostres festes. Un altre dels objectius que estem treballant últimament i que considerem bàsic és aconseguir l’autogestió de la festa en la seva totalitat, entenent-ho com a autogestió economica però també logística, cosa que, de resultes, ens dona o ens apropa a l’esperit del que volem que siguin unes festes majors populars.
Qui pot participar de l'organització de la Festassa?
Actualment hi participen tres col·lectius que són el Cau i L’Esplai de sagrada família i l’Assemblea de Joves de l’Eixample Nord, i persones del barri a títol individual. Hi pot participar tothom, qualsevol persona o col·lectiu del barri que vulgui activitats infantils no promocionades per empreses de refresc, sopars a l’aire lliure sense pagar suplement de terrassa, concerts amb música que no se sent a les radiofòrmules i xerrades sobre allò que no surt a la televisió, I que ho vulgui fer des de l’horitzontalitat I intentant reforçar el barri com a element bàsic en en nostre desenvolupament personal. És imprescindible voler passar-s’ho bé.
En cada edició es toca una temàtica diferent. Perquè aquest anys s'ha decidit centrar la Festassa en......
Aquest any ens fem ressó de com afecta el turisme al nostre barri, que pateix col·lapses circulatoris de busos d’agències de viatges, on la desaparició del petit comerç va en detriment de grans cadenes multinacionals o de restaurants de la nova barcelona cosmopolita amb rics turistes o conferenciants en fires d’alta tecnologia. No ens queixem que la gent vulgui visitar el nostre barri, però el que estan visitant és la postal de la ciutat que es publicita, si es vol conèixer una ciutat cal barrejar-se amb la gent i els seus espais de vida habitual i parlar-hi. Jo de moment encara compro més al forn de pa que no pas a la botiga del barça.
Quines traves us heu trobat els últims anys per tirar endavant la Festassa?
Com és normal les activitats de festa major es duen a terme a l’espai públic, en tant que són del barri, i els problemes que ens hem trobat passen bàsicament en com es regula l’ús de l’espai públic, on és difícil que les iniciatives joves hi tinguin fàcil accés, i en la manera d’ancabir-hi les activitats en dies i hores determinades. Però també hem tingut alguns problemes de logística ja que hem anat augmentant les activitats i els assistents, esperem que amb l’experiència es podran anar millorant
Tu, personalment, què creus que hauria de canviar en la Festassa per tal de millorar-la?
Hauriem d’aconseguir que la gent del barri sàpiga que estem de festes I que les visqui, juntament amb el jovent que s’anima a organitzar-les. Estaria bastant bé que algun any poguessim tenir lavabos portàtils, per a poder complir l’ordenança del civisme. També caldria reforçar el tractament de l’eix temàtic que fem cada any i seguir renovant la mostra cultural I de lleure que es pot programar, m’agradaria tenir més temps de festes per donar cabuda a tot allò que es vol fer, o si no que com a mínim es permetin més actes a l’aire lliure encara que no siguin festes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada